Vores hus og have
Tjørnevej 8 i Bred
Vores base siden 1968

Vi bor for enden af et lukket vænge i Bred. Her byggede vi i 1968 et typehus på 117 kvm. I 1979 udvidede vi med en vinkel i to planer, som gav ca. 96 kvm. mere plads. I sommeren 2012 skiftede vi eternittaget ud til et sort tegltag.Vores parcel er på 2480 kvm., hvoraf en del skråner mod syd med udsigt til markerne og om foråret en oversvømmet eng i forbindelse med åen langs med vores have.
HAVEN
Haven er stor. Heldigvis har vi plantet mange træer og sået græs. Nu er træerne lærk, rødgran, blågran, ædelgran, bjergfyr og birk efterhånden så store, at vi er begyndt at fælde dem.  Vi har bl.a. fået fældet 10 store blågran og lærketræer, der var over 40 år gamle, så nu er der plantet ca. 30 normansgran på arealet, der, inden vi begyndte at tynde ud, for nogle år siden var en lille skov. 
Udover græsset, der skal slås og holdes fri for mos og muldvarper, har vi en urtehave, der efterhånden kun anvendes til kartofler og jordbær. Desuden har vi ribs, solbær, boysenbær, hyldebær, samt hindbær som giver bær lige til frosten sætter ind. Vi har også flere slags æbletræer, der giver et pænt udbytte af både spise og madæbler i mængder udover vores eget forbrug, - tillige forskellige blommetræer. 
Farverne i haven kommer fra roser, rododendron, georginer og masser af påske og pinseliljer i skøn forening med tulipaner, samt vore "hjemmelavede" petunia og tagetes. Og så har vi vores havebassin, -udstyret med springvand og guldfisk,  som en fiskehejre, der jævnligt patruljere langs med åen på jagt efter middagsmad, har formindsket til et antal på 3, der i vinteren 2018-19 dog blev forøget med 3 "unger".
 
Desværre jager en flok skader jævnligt småfuglene væk fra vore mange fuglekasser.
Men der er også fredelige dyr i haven. Rådyr kommer helt ind og nyder æblerne og knopper på blomsterne, -  et sort egern har indfundet sig for at hente kogler i lærke/fyrtræerne og nødder i nøddebuskene,  - og ind imellem dukker et par fasaner op og giver lyd fra sig. 
I åen er der jævnligt andefamilier på besøg. 

Jo- ude er godt  -- hjemme er bedst!Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

marie Daugaard | Svar 10.03.2013 20:06

Jeg er formand i et forsamlingshus. Hvad er prisen for 1 aften med foredrag og billeder ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 15:59

Det var sjovt at finde oplysninger om min morfar der grundlagde Lundegaard teglværk. Tak for det. Karin.

...
12.12 | 02:36

Undskyld, jeg mente Schattenborg, ikke Schallenborg!
Cathy Kristiansen, USA

...
12.12 | 02:07

Mange tak for at dele denne velskrevne og informative beretning om Vissingbjerg sogn. Jeg kæmpede for at finde oplysninger om mine forfædre på Schallenborg og var meget glad for at finde dit websted.

...
13.11 | 14:06

Har I et billede af Koborg Teglværk?
Eksisterer det endnu?
Hvad mon adressen er?

Min farfar Niels Nielsen forpagtede avlsgården ved Koborg Teglværk i 1898-99

...
Du kan lide denne side