Vores hus og have
Tjørnevej 8 i Bred
Vores base siden 1968

Vi bor for enden af et lukket vænge i Bred. Her byggede vi i 1968 et typehus på 117 kvm. I 1979 udvidede vi med en vinkel i to planer, som gav ca. 96 kvm. mere plads. I sommeren 2012 skiftede vi eternittaget ud til et sort tegltag.Vores parcel er på 2480 kvm., hvoraf en del skråner mod syd med udsigt til markerne og om foråret en oversvømmet eng i forbindelse med åen langs med vores have.
HAVEN
Haven er rigelig stor. Heldigvis har vi plantet mange træer og sået græs. Nu er træerne lærk, rødgran, blågran, ædelgran, bjergfyr og birk efterhånden så store, at vi er begyndt at fælde dem.  Vi har bl.a. fået fældet 10 store blågran og lærketræer, der var over 40 år gamle, så nu er der plantet ca 30 nye normansgran på arealet, der, inden vi begyndte at tynde ud, for nogle år siden var en lille skov. 
Udover græsset, der skal slås og holdes fri for mos og muldvarper, har vi en urtehave, der efterhånden kun anvendes til kartofler og jordbær. Desuden har vi ribs,vilde brombær, hyldebær og hindbær som giver bær lige til frosten sætter ind. Vi har også flere slags æbletræer, der giver et pænt udbytte af både spise og madæbler i mængder udover vores eget forbrug, samt et par blommetræer, der enten giver en masse eller ingenting. 
Farverne i haven kommer fra roser, rhododenron, georginer og masser af påske og pinseliljer i skøn forening med tulipaner, samt vore hjemmelavede petunia og tagetes. Og så har vi vores havebassin, -udstyret med springvand og guldfisk,  som en fiskehejre, der jævnligt patruljere langs med åen på jagt efter middagsmad, har formindsket til et antal på 3.

En flok skader jager jævnligt småfuglene væk fra vore mange fuglekasser.
En solsort-familie i en busk lige uden for vinduet her har dog holdt stand og lader sig ikke forstyrre af hverken os eller skaderne.
Men der er også fredelige dyr i haven. Rådyr kommer helt ind og nyder æblerne og knopper på efterårsblomsterne, et sort egern har indfundet sig for at hente kogler i lærke- og fyrtræerne  - og ind imellem dukker et par fasaner op og giver lyd fra sig. 
Jo- ude er godt  -- hjemme er bedst!Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

marie Daugaard | Svar 10.03.2013 20.06

Jeg er formand i et forsamlingshus. Hvad er prisen for 1 aften med foredrag og billeder ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.11 | 10:51

Hej.
Jeg søger oplysning om maskinfabrikken Svendborg og personer der har været på fabrikken.

...
28.08 | 21:03

Hej Jens Åge
Hvad vil du vide? Vi boede i Bredgade 10 1947 -49 og overfor Møllen i 1950-52. Send mig din mail-adresse, så kan jeg svare på
dine spørgsmål. John

...
26.08 | 17:37

er der nogen som ved noget om det
jens

...
07.03 | 18:39

Vugd

...
Du kan lide denne side