Foreningsaktiviteter
Lokalhistorie, Lions, byfest og meget andet
😀 LOKALHISTORIE:  John bruger en del tid som formand for Vissenbjerg Lokalhistoriske Forening og Arkiv.
Her arrangeres foredrag, udstillinger, udflugter og byvandringer, ligesom bestyrelsen og arkivhjælperne passer Lokalhistorisk Arkiv i åbningstiden, hvor folk kan henvende sig med forespørgsler eller for at aflevere arkivalier af lokalhistorisk betydning. Foreningen udgiver hvert år et årsskrift med lokalhistorisk indhold. Årsskriftet udsendes gratis til medlemmerne, og kan tillige købes i arkivet af "ikke medlemmer". John har skrevet 2 lokalhistoriske bøger, "Dengang i Vissenbjerg sogn" og "I røg og damp", som sælges i arkivet og i Aarup Boghandel. 
Vi mærker også, at mange er i gang med slægtsforskning, idet vi modtager forespørgsler om steder, gårde, huse og firmaer m.m. i Vissenbjerg sogn. Siden august 2014 har arkivet haft lokaler på 1. sal over Vissenbjerg Bibliotek i Vissenbjergs tidligere rådhus. Adressen er Vestergade 2, 1. sal, 5492 Vissenbjerg. Vi har åbent første lørdag i måneden kl. 10 - 12 og 2. torsdag kl. 14 - 16. Arkivets mail-adresse: lokalhistviss@gmail.com Se også hjemmesiden: www.vissenbjerghus.dk 
LØVER: Efter i alt 27 års medlemskab har John ved udgangen af 2019 meldt sig ud af Lions Vissenbjerg-Aarup. Som medlem af Lions Club Vissenbjerg-Aarup har vi begge været aktive ved mange forskellige arrangementer gennem årene.  
😎BLÅ BARET: Som tidligere sergent/oversergent og FN-soldat med 2 x tjeneste i Gaza på DANOR hold 14 og hold 21, har John været medlem af veteranforeningen De Blå Baretter siden 1969. Her mødes veteraner fra nuværende og tidligere FN Missioner til klubaftner i klublokalet i Ullerslev, foredrag og bankospil på Soldaterhjemmet Dannevirke, samt udflugter og julefrokost.
Borgmesterveteraner De tidligere borgmestre på Fyn har en "klub", hvor vi mødes til virksomhedsbesøg og udflugter et par gange om året, hvor vi får talt om vores tidligere virke i kommunerne og helt uden politisk snak kan hygge os.
Røverfesten er den store begivenhed i Vissenbjerg hvert år. Siden 1964 har denne byfest været afholdt med et omfattende program. Gennem nogle år stod vi begge for en  tombola, og John lavede et stort festfyrværkeri som afslutning på festlighederne. 
Til Røverfest nr. 50, der blev holdt i 2013,  havde John beskrevet byfestens historie gennem tekst, lysbilleder og en udstilling bl.a. ved hjælp af Lokalhistorisk Arkiv. Lysbilledforedraget blev vist flere gange. En film på basis af gamle smalfilm fra de forskellige Røverfester gennem årene 1964-1988, optaget af malermester O. Lund Iversen, har John redigeret og digitaliseret. Filmen kan ses i Lokalhistorisk Arkiv. Se desuden www.roverfest.dk
Nej, det er ikke zumba, men samba-piger til Røverfesten i Vissenbjerg.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 15:59

Det var sjovt at finde oplysninger om min morfar der grundlagde Lundegaard teglværk. Tak for det. Karin.

...
12.12 | 02:36

Undskyld, jeg mente Schattenborg, ikke Schallenborg!
Cathy Kristiansen, USA

...
12.12 | 02:07

Mange tak for at dele denne velskrevne og informative beretning om Vissingbjerg sogn. Jeg kæmpede for at finde oplysninger om mine forfædre på Schallenborg og var meget glad for at finde dit websted.

...
13.11 | 14:06

Har I et billede af Koborg Teglværk?
Eksisterer det endnu?
Hvad mon adressen er?

Min farfar Niels Nielsen forpagtede avlsgården ved Koborg Teglværk i 1898-99

...
Du kan lide denne side