Foreningsaktiviteter
Lokalhistorie, Lions, byfest og meget andet
LOKALHISTORIE:  John bruger en del tid som formand for Vissenbjerg Lokalhistoriske Forening og Arkiv.
Her arrangeres foredrag, udstillinger, udflugter og by-vandringer, ligesom bestyrelsen og arkivhjælperne passer Lokalhistorisk Arkiv i åbningstiden, hvor folk kan henvende sig med forespørgsler eller for at aflevere arkivalier af lokalhistorisk betydning.
Vi mærker også, at mange er i gang med slægtsforskning, idet vi modtager forespørgsler om steder, gårde, huse og tidligere beboere i Vissenbjerg sogn. Arkivet indviede i august 2014 nye lokaler på 1. sal i Vissenbjergs tidligere rådhus. Flytning og indretning blev foretaget af bestyrelsen i sommerferien. Adressen er Vestergade 2, 1. sal, 5492 Vissenbjerg. Vi har åbent første lørdag i måneden kl. 10 - 12 og 2. torsdag kl. 14 - 16. Arkivets mail-adresse: lokalhistviss@gmail.com Se også hjemmesiden: www.vissenbjerghus.dk 
LØVER: Som medlem af Lions Club Vissenbjerg-Aarup er vi begge  aktive ved forskellige arrangementer, som eks. et stort sponsorbankospil første søndag i marts med næsten 400 deltagere,  - et bagklapmarked i maj, hvor både private og prof-kræmmere sælger alverdens ting, - og i oktober hvert år arrangeres en pensionist-fest i Aaruphallen for 350 pensionister i de tidligere Vissenbjerg og Aarup kommuner. 
BLÅ BARET:Som tidligere sergent/oversergent og FN-soldat med 2 x tjeneste i Gaza på DANOR hold 14 og hold 21, er John medlem af veteranforeningen De Blå Baretter, hvor veteraner fra nuværende og tidligere FN Missioner mødes. 
BYFEST - Røverfesten er den store begivenhed i Vissenbjerg hvert år. Gennem 52 år har denne byfest været afholdt med et omfattende program. Gennem nogle år stod vi begge for en  tombola, og John lavede et stort festfyrværkeri som afslutning på festlighederne. John var også gennem nogle år hjælper i forsyningen til Røverfestens udskænkningssteder.
Til Røverfest nr. 50, der blev holdt i 2013,  har John beskrevet byfestens historie gennem tekst, lysbilleder og en udstilling bl.a. ved hjælp af Lokalhistorisk Arkiv. Lysbilledforedraget blev vist flere gange. En film på basis af gamle smalfilm fra de forskellige Røverfester gennem årene 1964-1988, optaget af malermester O. Lund Iversen, har John redigeret og digitaliseret. Den blev vist ved to forestillinger i jubilæumsåret og kan fremover ses i Lokalhistorisk Arkiv. Se desuden www.roverfest.dk
Nej, det er ikke zumba, men samba-piger til Røverfesten i Vissenbjerg.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.11 | 14:06

Har I et billede af Koborg Teglværk?
Eksisterer det endnu?
Hvad mon adressen er?

Min farfar Niels Nielsen forpagtede avlsgården ved Koborg Teglværk i 1898-99

...
22.06 | 08:27

Spændende at se mandskabet på Lundegård Teglværk.Min far står i bagerste række,fra højre side som nr.3. Gik i skole med Thorvalds søn, Jørgen Nielsen.

...
29.04 | 21:18

Kære Kisser og John!
Tak for hyggeligt samvær i Marokko. Er I helt friske igen?
Mange hilsener fra Kirsten og Bent

...
28.11 | 10:51

Hej.
Jeg søger oplysning om maskinfabrikken Svendborg og personer der har været på fabrikken.

...
Du kan lide denne side