Verden i ord og billeder

Vi har rejst i og besøgt mere end 55 lande i 5 verdensdele, bl.a. hele Mellemøsten, Fjernøsten, Sydafrika, Nordafrika, Vest- og Østeuropa inkl. Rusland. Sydamerika, Mellemamerika, USA og de nordiske lande. På rejserne har vi altid taget masser af billeder og video. Landene i Mellemøsten besøgte John for første gang som FN soldat i 1960erne.  BEMÆRK! Vi er ophørt med at tilbyde film-foredrag!

I 2010 var vi 17 dage i Peru og Bolivia, hvor vi oplevede inkaerne og uros-folket på Titicacca søen.
I 2011 var vi på Cuba, der, udover historiske seværdigheder og besøg på romfabrik og i sukkerplantager, også blev til overværelse af et af verdens flotteste og største scene-shows TROPICANA i Havana.
 I efteråret 2011 blev det til en interessant tur gennem USA's Sydstater med historiske byer fra borgerkrigen, fed jazz i New Orleans, country music i Nashville og ikke mindst Memphis med Sun Studio og Elvis' Graceland. Det blev til en film og lysbilleder med masser af musik og musikhistorie.
I sommeren 2012 startede vi med 3 dage i Istanbul, hvorefter vi fløj til Odessa og sejlede via Krim og Dnepr floden til Kiev. I Istanbul så vi bl.a. Topkapi paladset, Aya Sofia, Suleymaniye Moskeen og Den Blå Moske. I Odessa så vi flere paladser, og i Sevastopol(tidligere base for Sortehavsflåden) så vi Panorama museet med det cirkulære maleri med scener fra Krim-krigen. På Yalta besøgte vi Livadia, der var zarens sommerslot, hvor Churchill, Roosevelt og Stalin aftalte delingen af Europa efter 2. verdenskrig.  

Sommeren 2013 var vi på en 17 dages rundrejse i Norden: Norge, Finland, Ålandsøerne, Sverige. En god tur med Gislev-rejser med spændende oplevelser. 

Foråret 2014 var vi på en 2 ugers rejse i Kenya med safari i Tsavo East og West, besøg i landsby med skole, Mombasa by og ophold på hotel ved Det Indiske Ocean. 

Efteråret 2014 var vi i Alanya i Tyrkiet.

Foråret 2015 var vi på en rundrejse i Tyrkiet med bl.a. Kappadokien og huleboliger som en stor oplevelse.

Sommeren 2015 var vi på Kreta med børn og børnebørn, hvor vi boede på et dejligt "all inclusive" hotel ved stranden.

Foråret 2016 var vi på Tenerife. Her boede vi på den nordlige del og fandt ud af, at med balkon og havudsigt var det en kold fornøjelse. Dog oplevede vi den smukke natur på en udflugt til bjerget Teide og det lunere vejr på syd-øen, hvor vi besøgte vore venner Marie og Henning, der tager et langtidsophold her hver vinter.

Efteråret 2016 blev det til en uge på Gr. Canaria med Ruth og Bruno, - tidligere købmandspar i Bred. Også et godt "all inclusive" hotel.

Foråret 2017 blev til en tur til Nord-Cypern købt gennem et bureau, der sælger rejser udenfor højsæsonen til yderst fordelagtige priser og inklusive gode udflugter.

Sommeren 2017 var det igen en vellykket tur med børn og børnebørn. Denne gang til Golden Sands i Bulgarien med Spies og fly fra HCA Odense Lufthavn. Et fantastisk godt "all inclusive" hotel, der lå 250 m. fra stranden, tæt på butikker og restauranter, men uden støjproblemer. Vi besøgte bl.a. et super flot vandland, der lå i gå-afstand fra hotellet.

Efteråret 2017 En god tur til Costa del Sol med besøg i Gibraltar og tyrefægterbyen Ronda. En tur med Bravo Tours, der benyttede flyselskabet Primera Air. Det betød 10 timers forsinkelse på hjemrejsen!! Dette flyselskab er lukket, - så kan vi da undgå det fremover, såfremt vi vover at købe en rejse ved Bravo Tours. En erstatning for forsinkelsen i henhold til EU-reglerne, reagerede flyselskabet ikke på, og direktøren for Bravo påstod, at han ikke kendte til problemerne, selvom han var i bestyrelsen for Primera Air. Derfor: Køber man en rejse ved Bravo Tours, bør man sikre sig, at rejsen foregår med et seriøst fly-selskab! 

Foråret 2018 var vi på en spændende 2 ugers rundrejse i Marokko, hvor vi fik besøgt de 4 kongebyer og Atlasbjergene.

I juni 2018 var vi på en tur med Gislev-Rejser til Garda-søen med udflugter til bl.a. Verona og Venedig. Turen var med bus ud og fly hjem til Odense Lufthavn (HCA Airport) Flyet var fra DAT, der ydede en fantastisk god service (Mad og drikke) Derimod var der begrænset information fra rejselederen på de 4 udflugter vi deltog i. Både Verona og Venedig er jo yderst spændende byer, hvor en god guide har muligheder for at give deltagerne en god oplevelse. Vore tidligere rejser med Gislev har ellers været kendetegnet ved dygtige guider!

BEMÆRK! Vi har vist film og lysbilleder om vore rejser i mange foreninger m.m., men er nu ophørt med denne aktivitet. 

 
Se også afsnittene Verden i billeder og Foto fra vore rejser

I helikopter over verdens største vandfald IGUAZU i Sydamerika

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 15:59

Det var sjovt at finde oplysninger om min morfar der grundlagde Lundegaard teglværk. Tak for det. Karin.

...
12.12 | 02:36

Undskyld, jeg mente Schattenborg, ikke Schallenborg!
Cathy Kristiansen, USA

...
12.12 | 02:07

Mange tak for at dele denne velskrevne og informative beretning om Vissingbjerg sogn. Jeg kæmpede for at finde oplysninger om mine forfædre på Schallenborg og var meget glad for at finde dit websted.

...
13.11 | 14:06

Har I et billede af Koborg Teglværk?
Eksisterer det endnu?
Hvad mon adressen er?

Min farfar Niels Nielsen forpagtede avlsgården ved Koborg Teglværk i 1898-99

...
Du kan lide denne side